Fırını temizlemek kabusunuz olmasın! Sadece bu iki malzemeyi kullananın fırını pırıl pırıl olur

Evin zorlu alanlarından biri olan mutfaklar, aynı zamanda her gün birçok problemle karşılaştığımız alanlar da oluyor. Özellikle sağlık açısından tam bir hijyenin sağlanmasının şart olduğu mutfaklarda zorlu bazı temizlik alanları bulunuyor. Bu temizlik alanlarından biri olan fırınlar, içerisinde biriken kir ve kalıntılar ile temizliği gerçek bir kabusa dönüştürebiliyor.
İçerisinde börekten sulu yemeğe, kekten kızartmaya kadar birçok işlemin yapılabildiği fırınlar, kızartma işleminden daha az yağ kullanılması nedeniyle sağlıklı yemekler sunuyor. Ancak bu sağlıklı yemekleri her gün tüketmek istemenin ödenmesi gereken bir bedeli bulunuyor. Bu bedel ise, fırında biriken kir, yağ ve diğer tüm lekelerin temizlenmesi! Peki fırın temizliği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte pratik ve etkili fırın temizliğinin püf noktaları…
ÖNERİ SOSYAL MEDYA KULLANICISINDAN GELDİSosyal medyanın yakından tanıdığı isimlerden biri olan Bayan Hinch, kendi profilinde temizliğe dair bazı ipuçları ve püf noktaları yayınlıyor. Özellikle zorlu temizlik alanlarında pratik temizliği sağlayacak olan ipuçlarını yayınlayan Bayan Hinch, birçok takipçiye sahip fenomenlerden biri. Bayan Hinch’in takipçisi olan Becca Dwyer, geçtiğimiz günlerde annesinin fırın camının neredeyse siyaha yakın bir renkte olduğunu gösteren bir fotoğrafı paylaştı. Bu fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Bayan Hinch, sosyal medya takipçisi Dwyer’ın kullandığı yöntemi de açıkladı.
SADECE 2 MALZEMEYLE PIRIL PIRIL OLDUBecca Dwyer’ın annesinin yağ ve kirle kaplı olduğu fırının görütüsü sosyal medya kullanıcılarının sıklıkla yaşadığı bir durum. Özellikle sık kullanılan fırınlar hemen kirlenmeye ve yağ tutmaya müsait. Ancak Becce Dwyer’ın temizlikte kullandığı yöntem, tüm bu kirin birden temizlenmesini sağlamış gibi. Bu yöntemi takipçileriyle paylaşmış olan Bayan Hinch, karbonat ve sirke karışımının fırınları hemen temizlediğini ve anında pırıl pırıl yaptığını belirtti.
KARBONAT VE SİRKE YERİNE BAŞKA BİR ALTERNATİF DAHA VARBilindiği üzere, sirkedeki asitin karbonatın alkalinitesini nötralize etmesi ile son derece aktif bir temizlik ürünü ortaya çıkıyor. Ancak evde bu iki malzemeye sahip olmayanların fırın temizliğinde kullanabileceği bir başka yöntem bulunuyor. Bayan Hinch’in bir başka takipçisinin önermiş olduğu bu yöntem ise, kristal yani çamaşır sodası. Çamaşır sodası da tıpkı karbonat ve sirke karışımı gibi etkili bir temizlik sunuyor.

Yorum yapın