Biberin acı mı tatlı mı olduğunu anlamak için eve kadar beklemeyin! Şefler bu 4 yöntemle seçiyor

Hemen hemen her yemeğe girebilecek olan biber, mutfaklarda en çok kullanılan gıdalar arasında yer alıyor. Kullanım alanı geniş olduğu kadar faydalarıyla da tüketilmesi önerilen biberin acı ve tatlı olmak üzere tadına göre iki çeşidi bulunuyor. Bazıları acı biber severken, bazıları ise tatlı biber seviyor. Hal böyle olunca biberin acı mı yoksa tatlı mı olduğunu anlayacağınız püf noktalarını bilmeniz gerekiyor. Peki biber nasıl seçilmeli, nelere dikkat edilmeli? İşte biber seçerken kullanılabilecek olan 4 yöntem…
BİBERİN GÖRÜNTÜSÜ TADINI ELE VERİYORKulağa garip gelebilir, ancak bu doğru: Biberin görüntüsü, biberin acı mı tatlı mı olduğu hakkında önemli ipuçları içeriyor. Bunun için eğer acı bir biber istiyorsanız uzunluk olarak daha kısa genişlik olarak daha küçük biberlere yönelmelisiniz. Ayrıca rengi yeşil ve kırmızı olan biberler de genellikle acı biberlerdir. Gelelim tatlı biber severlere… Tatlı bir biber almak için daha uzun ve etli, yani büyük biberlere yönelmelisiniz. Aynı zamanda rengi sarı veya turuncu ise de bir biberin tatlı olduğunu söylemek mümkün.
KOKU EN ÖNEMLİ İPUCUNUZ OLABİLİRKoku denince beyninizde hemen canlanmış olabilir. Zira acı biberin bir kokusu vardır! Keskin ve yakıcı olan bu koku, biberin acı olduğunu gösteren en önemli ipuçlarından biri kabul ediliyor. Ünlü şefler sık sık kokuya bakarak biber aldığını söylerken, tatlı biberin de hafif ama tatlı bir kokusu olduğunu hatırlatıyor.
BİBERİN DOKUSUNU HAFİFE ALMAYINBiberin dokusunun da biberin tadı hakkında bilgi verdiğini biliyor muydunuz? Evet, biberin tadı hakkında ipucu sağlayan doku, acı mı tatlı mı biber seçtiğinizi söyleyebiliyor. Örneğin daha kalın ve sert bir biber alıyorsanız acı biber, daha yumuşak ve ince kabuklu bir dokuya sahip biber alıyorsanız tatlı biber aldığınızı söyleyebiliriz.
FIRSATINIZ VARSA MUTLAKA TADINEvet aslında biberin tadını bilmek için kestirme yol onu tatmaktır. Ancak bu her zaman mümkün bir durum değil. Özellikle marketlerde tadım alışılmış bir alışveriş metodu olmuyor. Bu yüzden fırsatınız varsa biberi tadarak almayı ve doğrudan sonuca gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Yorum yapın