Toyota’dan kamboçya hamlesi: Yeni fabrikanın açılışı yapıldı

Toyota Motor, Güneydoğu Asya’daki yatırımlarına bir yenisini ekleyerek Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh’de araç montaj fabrikası açtı.
Toyota Tsusho isimli grup şirketi tarafından başkent Phnom Penh Özel Ekonomik Bölgesi’nde inşa edilen fabrikanın açılışı, Kamboçya Başbakanı Hun Manet ve Toyota Tsusho Başkanı Kaşitani İçiro’nun katılımıyla gerçekleşti.
TOYOTA’YI BAŞKA ŞİRKETLERİN DE TAKİP ETMESİ BEKLENİYORAçılış töreninde konuşan Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Toyota’nın Kamboçya’ya yatırım yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, “Toyota dev bir şirket. İşte bu dev Kamboçya’ya güvenle geldiğinde, diğer birçok şirket de onu takip edecek” dedi. Başbakan Manet, yatırımın Kamboçya’nın endüstriyel gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandığını ve fabrikanın yedek parça ihtiyacının yerel üreticiler tarafından karşılanmasını teşvik ettiğini ifade etti.
ÜLKENİN KALKINMASINA KATKISI OLACAKToyota Tsusho Başkanı Kaşitani İçiro ise yaptığı açıklamada, fabrikanın açılışının Kamboçya’da 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Toyota Tsusho için yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini söyledi. İçiro, firmanın Kamboçya’da karbonsuzlaştırma ve yerel istihdamı teşvik ederek ülkenin kalkınmasına ve halkının refahına katkıda bulunmayı hedeflediğini dile getirdi.
36,8 MİLYON DOLARLIK YATIRIM36,8 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen fabrikada Hilux ve Fortuner modellerinin montajı yapılacak. Yıllık 6 bin adetlik üretim kapasitesine sahip olan fabrika, Kamboçya’nın gelişmekte olan otomotiv sektörüne önemli bir katkı sağlayacak.
KAMBOÇYA EKONOMİSİYaklaşık 17 milyon nüfuslu Güneydoğu Asya ülkesi Kamboçya’da kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasıla 2 bin doların altında seyrediyor. Son yıllarda hızlı bir büyüme gösteren Kamboçya ekonomisi, son dönemde küresel ekonomik gelişmelerden olumsuz etkilenmeye başladı.

Yorum yapın