İstanbul – Niğde arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

İstanbul – Niğde Arası Kaç Km?İstanbul ve Niğde arasında toplamda 754,2 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, İstanbul – Niğde arasında O-4 ve Ankara – Tarsus Otoyolu/Niğde – Ankara Otoyolu/O-21 üzerinden yapılan yolculuklar baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Niğde Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Niğde arasında yapılacak yolculukların kaç saat süreceği, söz konusu olan ulaşım aracına göre değişkenlik gösterir. Özel araç ile yapılan İstanbul – Niğde yolculukları genellikle 8 saat sürmektedir. Otobüs ile yapılan İstanbul – Niğde yolculukları ise yaklaşık olarak 11 saat sürmektedir. Özetle, karayolu üzerinden İstanbul – Niğde arasında seyahat etmek oldukça üzün sürmektedir.
İstanbul – Niğde Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Niğde arasında seyahat etmek için tercih edebileceğiniz birden fazla ulaşım seçeneği bulunmaktadır. İstanbul – Niğde arasında seyahat etmek için en çok tercih edilen ve en konforlu olan ulaşım seçeneği, uçakla seyahat etmektir. İstanbul – Niğde arasında yapılan uçak yolculukları yaklaşık olarak 1 saat 30 dakika sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul ve Niğde arasında otobüs yolculuğu ile ya da özel araç kullanarak seyahat etmek mümkündür. Hangi seçeneği tercih edeceğinize karar verirken bu seçeneklerin maliyeti ve yolculuk süreleri gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız gerekir.
İstanbul – Niğde Arası Otobüs Firmalarıİstanbul ve Niğde arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Niğde İnan TurizmNiğde AydoğanlarDilmenler Mardin SeyahatSiirt PetrolMetro TurizmAs Adana SeyahatMardin SeyahatMartur TurizmStar DiyarbakırSiirt Baykan Jet TurizmNiğde Vip Turizmİstanbul – Niğde Arası Yol Tarifiİstanbul ve Niğde arasında özel aracınız ile seyahat etmek için O-4 ve Ankara – Tarsus Otoyolu/Niğde – Ankara Otoyolu/O-21 üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu yolculuk esnasında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Aksaray ve Nevşehir’den geçmeniz gerekir.
Niğde’de Gezilecek YerlerNiğde’de gezilecek yerler başlıca şunlardır:
Gümüşler Manastırı: Gümüşler Kasabası’na oldukça yakın olan Gümüşler Manastırı, Antik dönemden kalan bir yapıdır. Antik dönem zamanlarından kalan bu eski yapı, günümüzde hala ayaktadır ve özellikle de Hristiyanlar için önemlidir.Niğde Kalesi: Niğde şehrinin sembollerinden biri olan Niğde Kalesi, merkezde konumlanmıştır. Kalenin tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de 1740 yılında Osmanlı Devleti tarafından onarıldığı kanıtlanmıştır.Roma Havuzu: Hamam kültürüne oldukça önem veren ve hamam kültürünün büyük bir parçasının da havuzlar olduğunu düşünen Roma İmparatorluğu tarafından inşa edilen Roma Havuzu, Bor ilçesindedir.Sarı Saltuk Türbesi: Sarı Saltuk’un mezarını içeren Sarı Saltuk Türbesi, 13. yüzyılda inşa edilmiştir.Tyana Ören Yeri: Roma İmparatorluğu ve Selçuklu Devleti gibi birçok medeniyet tarafından kullanılan Tyana Ören Yeri, Güney Kapadokya Krallığı’nın başkenti olmuştur. Tyana ören yeri, su kemerlerinden oluşmaktadır ve eşsiz bir manzara sunar. Bu yeri ziyaret ederek bölgenin tarihi hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.

Yorum yapın