İstanbul – Mardin arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Mardin; Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt ve Şırnak şehirleri ile komşudur. Buna ek olarak Mardin, Suriye ile de komşudur. Mardin’in bu konumu, stratejik açıdan önemli bir yer olmasına yol açmıştır. Mardin’in ekonomisi; tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Buna ek olarak şehirde yapılan küçük çaplı el sanatlarının da ekonomiye küçük de olsa bir katkısı bulunmaktadır. Buna ek olarak Mardin’in bulgurlu yaprak sarması gibi oldukça değişik lezzetleri de bulunmaktadır.
İstanbul – Mardin Arası Kaç Km?İstanbul ve Mardin arasında toplamda 1.468,9 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 ve E90 üzerinden yapılan yolculuklar baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Mardin Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Mardin arasında yapılacak seyahatlerin kaç saat süreceği, söz konusu olan ulaşım yöntemine göre değişkenlik gösterir. İstanbul – Mardin arasında özel araç ile yapılan yolculuklar genellikle 15 saat 45 dakika sürmektedir. Ancak, İstanbul – Mardin arasında yapılacak otobüs yolculukları ise yaklaşık olarak 22 saat sürmektedir.
İstanbul – Mardin Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Mardin arasında seyahat etmek için birçok farklı ulaşım seçeneği bulunur. Tercih edebileceğiniz ilk ve en konforlu ulaşım seçeneği, uçak yolculuğu yapmaktır. İstanbul – Mardin arasında yapılan uçak yolculukları genellikle 1 saat 50 dakika sürmektedir. Buna ek olarak İstanbul – Mardin arasında seyahat etmek için daha ekonomik bir seçenek arıyorsanız otobüs bileti satın alarak otobüs yolculuğu da yapabilirsiniz. Otobüs yolculuğu, uçak seçeneğine göre daha ekonomik olsa da çok daha uzun sürecektir. Tercih edilebilecek son ulaşım seçeneği ise özel aracınız varsa onu kullanarak özel aracınız yoksa da araç kiralayarak İstanbul’dan Mardin’e gitmektir.
İstanbul – Mardin Arası Otobüs Firmalarıİstanbul – Mardin arası sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Mardin SeyahatYeni Midyat TurizmMidyat Seyyidoğlu TurizmÖzlem Cizre NuhCizre İtimatÖzlem Mardin VifMidyat Güneydoğu SeyahatLider Midyat Koçİstanbul – Mardin Arası Yol Tarifiİstanbul ve Mardin arasında özel aracınız ile seyahat etmek için Ankara – Tarsus Otoyolu/O-21 ve E90 üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu yolculuk esnasında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Niğde Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep ve Şanlıurfa’dan geçmeniz gerekir.
Mardin’de Gezilecek YerlerMardin’de gezebileceğiniz yerler başlıca şunlardır:
Beyazsu: Özellikle de yaz aylarında oldukça sıcak ve kurak olan Mardin’in favori noktalarından biri haline gelen Beyazsu, mükemmel bir manzara sunar ve serinleyerek güzel vakit geçirmek için ideal bir alandır. Beyazsu’ya giderek eşsiz fotoğraf kareleri de yakalayabilirsiniz.Cumhuriyet Meydanı: Eski Mardin olarak adlandırılan bölgede bulunan Cumhuriyet Meydanı, eski Mardin sokaklarını görmek ve kahveci dükkanları gibi yerlerden yöresel Mardin kahvesi satın almak için idealdir.Mardin Kalesi: Neredeyse tüm şehirlerin olduğu gibi Mardin şehrinin de kalesi bulunmaktadır ve bu kale günümüze kadar ayakta kalmayı başarmıştır. Bu kale, Sümerler ve Akkoyunlulara gibi birçok farklı medeniyet tarafından kullanılmıştır.Mor Behnam Kilisesi: Kırıklar Kilisesi olarak da bilinen Mor Benham Kilisesi, Mor Benham ile kız kardeşi Saro için yapılmıştır. Bu kilise, Mardin’in tarihi boyunca hem dini hem de kültürel nedenlerle önemli bir yer olmuştur. 

Yorum yapın