İstanbul – Kahramanmaraş arası mesafe kaç km, kaç saat sürer?

Kahramanmaraş’ın birçok tarihi alana sahip olmasının sebebi, bulunduğu bölgeden dolayı köklü bir tarihe sahip olmasıdır. Bu bölge, tarihin neredeyse tüm zamanlarında uğruna savaşılan ve büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan bir bölge olmuştur. Kahramanmaraş; Kayseri, Malatya, Adana, Sivas, Osmaniye, Gaziantep ve Adıyaman şehirleri ile komşudur. Kahramanmaraş’ın meşhur lezzetleri ise tarhana cipsi, un sucuğu ve ciğerli bulgur pilavı gibi değişik lezzetlerdir.
İstanbul – Kahramanmaraş Arası Kaç Km?İstanbul ve Kahramanmaraş arasında toplamda 1.029,2 km mesafe bulunmaktadır. Bu mesafe, O-4 yolu üzerinden yapılacak olan yolculuklar baz alınarak hesaplanmıştır.
İstanbul – Kahramanmaraş Arası Kaç Saat Sürer?İstanbul ve Kahramanmaraş arasında yapılacak seyahatlerin kaç saat süreceği, söz konusu olan ulaşım aracına ve yol çalışmaları gibi ekstrem durumlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Ancak, genel olarak Kahramanmaraş ve İstanbul arasında özel araç ile yapılan yolculuklar 11 saat 30 dakika sürmektedir. İstanbul – Kahramanmaraş arasında yapılan otobüs yolculukları ise genellikle 14 saat 35 dakika sürmektedir.
İstanbul – Kahramanmaraş Arası Ulaşım Seçenekleriİstanbul ve Kahramanmaraş arasında seyahat etmek için tercih edilebilecek birçok ulaşım seçeneği bulunur. En çok tercih edilen ulaşım seçeneği, uçak yolculuğu yapmaktır. Uçak yolculuğunun en çok tercih edilen ulaşım seçeneği olmasının sebebi seyahatin 1 saat 30 dakika sürmesidir. Buna ek olarak İstanbul ve Kahramanmaraş arasında seyahat etmek için özel araçla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracınız varsa onu kullanarak ya da özel araç kiralayarak İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gidebilirsiniz. Buna ek olarak otobüs bileti satın alarak da otobüs yolculuğu sayesinde İstanbul’dan Kahramanmaraş’a ekonomik bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.
İstanbul – Kahramanmaraş Arası Otobüs Firmalarıİstanbul – Kahramanmaraş arasında sefer düzenleyen otobüs firmaları başlıca şunlardır:
Vip Kahramanmaraş TurizmÖz Gülaras TurizmSüha TurizmMetro TurizmAdıyaman Ünal TurizmKahta Petrol TurizmMardin SeyahatAdıyaman Anka TurizmAk Aksu TurizmEde Turizmİstanbul – Kahramanmaraş Arası Yol Tarifiİstanbul ve Kahramanmaraş arasında ulaşım sağlamak için O-4 yolu üzerinden ilerlemeniz gerekir. Bu yolculukta Kocaeli, Sakarya Düzce, Bolu, Ankara, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri’den geçmeniz gerekir. Bu rota, Google Maps önerileri baz alınarak belirlenmiştir. Yani, bu rotanın en hızlı ve rahat şekilde ulaşım sağlamak için ideal rota olduğunu söylemek mümkündür.
Kahramanmaraş’ta Gezilecek YerlerKahramanmaraş’ta gezilecek yerler başlıca şunlardır:
Kahramanmaraş Kalesi: 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremlerde bölgede bulunan birçok kale, yıkılmış ya da büyük oranda tahribata uğramış olsa da Kahramanmaraş Kalesi, küçük hasarlar dışında hasar almadan ayakta kalmayı başarmıştır. Bu kale; Hititler, Asur, Med, Pers, Roma, Bizans, Seçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyetin hakimiyeti altına girmiştir.Ceyhan Köprüsü: Ceyhan nehrinden dolayı Ceyhan Köprüsü adını alan bu tarihi köprü, Dulkadiroğluları Beyliği’nin bölgeye hâkim olduklarında inşa ettikleri yapılar arasındadır.Döngel Mağarası: İçerisinde barındırdığı sarkıt gibi değişik oluşumlar ile dikkat çeken Döngel Mağarası, aynı zamanda içerisinde tarihi izler de barındırmaktadır. Döngel Mağarası’nı keşfetmek, doğa ile iç içe vakit geçirmek ve tarihi izleri kendi gözü ile görmek isteyenler için ideal bir aktivite olacaktır.

Yorum yapın