Kanada hakkında 11 ilginç bilgi

Yüzölçümü bakımından Rusya’dan sonra dünyanın en büyük 2’nci ülkesi olarak bilinen Kanada, doğal güzellikleri, kültürel mirası ve büyüleyici kıyı şeridi ile dikkat çekmektedir. Ülkede göçmen sayısının bir hayli fazla olduğu bilinmektedir. Edinilen bilgilere göre bu durum, Kanada’da zengin bir kültürel yapının oluşmasına katkı sağlamıştır.
Kuzey Amerika ülkelerinden olan Kanada’nın resmi dili İngilizce ve Fransızcadır. Amerika ile 8 bin 890 kilometrelik bir sınırı paylaşan ülkede düzenli bir merkezi hükümet yapısı söz konusudur. Uluslararası ilişkilerde daima barışçıl bir rol üstlenen Kanada, genel olarak İngiliz toplumuna benzetilmektedir.
Coğrafi yapısı, iklimi, insanları ve daha pek çok özelliği ile dikkat çeken Kanada, gelişmiş bir ülke olarak kayda geçmiştir. Birçok kişinin göç etme hayali kurduğu ülkelerin başında gelen Kanada, arama motorlarında da sık sık sorgulanmaktadır. Bizler de bir hayli merak edilen bu ülkenin bazı özelliklerini ve dikkat çeken yanlarını bir araya getirdik.
KANADA BAYRAĞI VE ANLAMIKanada bayrağında kırmızı fonun ortasında bir beyaz kare ve bu karenin içerisinde de kırmızı bir akçaağaç yaprağı bulunur. Bu bayrak ülkeyi sembol etmektedir. Geçmişten günümüze kadar geçen sürede Kanada’ya dair değişmeyen şeylerin başında, ülkenin bu farklı bayrağı gelmektedir.
Kanada’nın bayrağında yer alan kırmızı ve beyaz renkler, ülkenin kendisini temsil etmektedir. Beyaz arka fon Kanada’nın adeta bitki örtüsü haline gelmiş olan karı simgeler.
Kırmızı renkli akçaağaç yaprağı ise ülkenin dört bir yanında rastlanan akçaağacın ta kendisidir.
Kanada bayrağı, ülkenin İngiliz Krallığı’na ve İngiliz Milletler Topluluğu’na olan adanmışlığının bir göstergesidir.
KANADA’DA EĞİTİMKanada’da eğitim son derece önemli bir yere sahiptir. Dünyanın en eğitimli ülkesi olarak bilinen bu ülkede vatandaşların nerede ise yarısından fazlasının lisans mezunu oldukları bilinmektedir.
KANADA’DA İKLİMKanada genel olarak sert bir iklime sahiptir. Ülkenin zemininde nerede ise sene boyunca yok olmayan bir kar tabakası mevcuttur. Soğuğu ile bilinen ülkenin tarihinde kayda geçmiş olan en düşük sıcaklık ise 1947 yılında -63 derece olarak hesaplanmıştır.
KANADA’DA ŞAŞIRTAN BESİN TÜKETİMİKanada’nın yeme- içme alışkanlıkları da birçok kişi tarafından ‘garip’ karşılanmaktadır. Ülke hakkında edinilen bilgilere göre Kanada’da dünyanın pek çok ülkesine nazaran çok daha fazla peynir ve makarna tüketilmektedir.
ARAÇLARIN KAPILARI HEP AÇIKTIRKanada ile ilgili kayda geçen bir diğer şaşırtıcı bilgiye göre ise ülkenin Churchill şehrinde araç sahipleri araçlarının kapılarını daima açık bırakırlar. Bu, kutup ayılarından kaçan insanların güvenli bir yere sığınabilmelerini sağlayabilmek için bir rutin haline gelmiştir.
KANADA’DA GÖL SAYISIKanada, dünyanın geri kalanının toplamından daha fazla gölü sınırlarında bulundurmaktadır. Edinilen bilgilere göre Kanada topraklarında bulunan irili ufaklı göllerin sayısı 250 bindir.
KANADA’DA ARAÇ PLAKALARIKanada’nın Kuzey kısımlarında yer alan araçların plakalarının kutup ayısı şeklinde oldukları bilinmektedir.
EN UZUN SAHİL ŞERİDİ KANADA’DADünyanın en uzun sahil şeridi 202 bin 80 kilometre ile Kanada’da bulunmaktadır.
OKYANUSUN ÜZERİNDE BUZ HOKEYİ OYNARLARNefes kesen ayazı ile bilinen Kanada’nın Newfoundland şehrinde Atlantik Okyanusu’nun donduğuna şahitlik edilmektedir. O dönemlerde birçok kişi donan okyanusun üzerinde buz hokeyi oynar.
KANADA’DA NOEL BABA’NIN YERİKanada’da her sene Noel Baba için 1 milyon adet mektup postalanmaktadır. Postalanan mektupların ‘Hoh Oho’ şeklinde özel bir posta koduna sahiplerdir.

Yorum yapın