Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: Filistin ve Gazze için daha çok çaba sarf edilmeli

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, geleneksel hale getirdikleri 11’inci Basın İftarı Buluşması’na katıldı.
Gazze’de yaşananları hatırlatarak İsrail’e tepki gösteren Arslan, Hak-İş’in tarihinde Filistin mücadelesinin olduğunu aktardı. Arslan, 1980 yılında Konya’da gerçekleştirilen tarihi Kudüs Mitingi’nin düzenleyicileri arasında Hak-İş’in olduğunu hatırlattı.
Türk Kızılayı aracılığıyla Gazze’ye yönelik yardım kampanyalarını yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Arslan, ilk etapta 5 milyon TL’lik bir yardımı acil olarak gönderdiklerini, Ramazan ayında da bin 500 gıda paketinin dağıtımı için bağış yaptıklarını duyurdu.
Arslan, Gazze’de yaşananlar konusunda daha fazlasının yapılabileceğini de sözlerine ekleyerek, ateşkesin sağlanması için iktidarın ve sivil toplum kuruluşlarının daha çok çaba sarf etmeleri gerektiğini ifade etti.
Arslan, 1 Mayıs kutlamalarını bu yıl Kocaeli’nde düzenleyeceklerini ifade ederek, programa Filistin ve Gazze’den de katılımcıların olacağını söyledi.
İŞÇİLERE BASKI YAPIYORLARÖz Gıda-İş Sendikası’nın İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki Lezita Fabrikası’nda sürdürdüğü örgütlenme mücadelesine de değinen Arslan, söz konusu şirketin baskı uyguladığını söyledi. Arslan, “Diyalog yerine sendikamızı muhatap almadı. İşçilere baskı yaparak, sendikayı işlevsiz hale getirme mücadelesine girişti” dedi.
Arslan, “Emeğe karşı, alın terine karşı bu şekilde düşmanca bir tavırla ilk defa karşılaşıyoruz. Grevdeki işçilerimizi yıldırmak için her türlü tehdidi, yöntemi kullanarak grevi işlevsiz hale getirmeye çalışıyorlar. Hindistan’dan getirdikleri 50 kadar işçiyi çalıştırmaya da başlamışlar. Karşımızda hukuk tanımayan, para gücüyle çalışanları baskı altına almak isteyen bir işveren var ama buna rağmen mücadelemizi bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum yapın