Acun Ilıcalı bizzat istedi: Hull City Fenerbahçe’den o ismi transfer etti!

Hem ligde hem de Avrupa’da yolda emin adımlarla devam eden Fenerbahçe’de kritik bir kırılma yaşandı. Sarı lacivertlilerin son zamanlardaki transfer başarısı herkesin dikkatini çekmiş durumda. Özellikle Başkan Ali Koç döneminde Vedat Muriqi, Eljif Elmas, Kim Min-jae, Attila Szalai, Josef de Souza gibi çok sayıda futbolcu çok ucuza alınırken rekor bonservislerle ayrıldılar.
Bu transferlerde en büyük rol oynayan taraflardan bir tanesi ise scout departmanıydı. F.Bahçe’de başlangıç ​​olarak görev yapan ve elde edilen transfer başarılarında büyük paya sahip olan Batuhan Hakçıl, Fenerbahçe’den ayrılarak, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City’ye transfer oldu.
Batuhan Hakçıl’ın Hull City’e transferi, Türk futbolunda yetenekli isimlerin yurt dışında açılan kapılarından biri olarak yorumlandı.

GENÇ YETENEKLER KEŞFEDİLECEKGerçekleşen bu transfer Hull City’nin, Türk futbolundan yetenekli isimler takımına katma stratejisi, kulübün uluslararası arenadaki rekabet gücünü artırma çabaları ile örtüşüyor.
Bu transferle birlikte, Hull City’nin gelecek dönemde Türkiye’den daha fazla yetenekli futbolcu kadrosuna katma potansiyeli göz önünde bulundurulabilir.
Acun Ilıcalı daha önceki dönemde Türkiye’den Abdülkadir Ömür, Tetteh, Doğukan Sinik ve Allahyar gibi isimlerin kadrosuna katmıştı.

Yorum yapın