Tarihi Safranbolu, mart ayında beyaza büründü!

Karabük’ün UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan gözbebeği Safranbolu, bu sabah karşı etkili olan kar yağışı ile bembeyaz bir örtüye büründü. Tarihi evler ve yapılar, karla kaplı sokaklarla adeta bir masaldan fırlamış gibi görünüyor.
Tarihi konakların ahşap pencerelerinden süzülen ışık ve karla kaplı sokaklar, eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Bu manzaranın tadını çıkarmak için şehre gelen turistler de keyifli anlar yaşıyor.
SAFRANBOLU, MART AYINDA BEYAZA BÜRÜNDÜOsmanlı döneminden kalma tarihi yapılarıyla açık hava müzesini andıran Safranbolu, gecikmeli bir kışa merhaba dedi. Mart ayının son günlerinde aralıklı bir şekilde etkisini gösteren kar yağışı, şehri bembeyaz bir örtüyle kapladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, tarihi konakların ahşap pencereleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklar karla donandı.
Gece saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı, Tarihi Çarşı’yı adeta bir kış masalına dönüştürdü. Tarihi konaklar, hamamlar, camiler ve çeşmeler karla kaplanırken, ortaya çıkan manzara kartpostallık görüntüler sundu.
Ziyaretçilerin hayran kaldığı kentteki kar manzaraları dron ile görüntülendi.

Yorum yapın