“Sosyal Belediyecilik dediğiniz nedir, partizanlık mı, adam kayırma mı, israf mı?”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine az bir zaman kala adaylar çalışmalarına hız vermeye devam ediyor.
Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş, TV5’teki programda AKP İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca üzerinden “Erbakan Hocamızın rüyası İstanbul! Biz o rüyayı onun işaret ettiği belediyecilik anlayışıyla yeniden gerçeğe dönüştüreceğiz. 31 Mart’ta Erbakan Hocamıza gönül verenlerle zafer kazanacak, şükür duamızı edeceğiz” şeklindeki yaptığı açıklamaya sert tepki gösterdi.
AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un Erbakan Hoca’yı istismar ettiğini ifade eden Kurdaş, “Hangi Erbakan Hoca’nın hayalinden bahsediyorsunuz? Gazze’yi istismar ettiniz, Gazze’yi istismar eden, Erbakan Hoca’nın rüyasını da konuşur. Erbakan Hoca’nın rüyası İsrail’le destek olsun diye 800 tane gemiyi göndermek midir, Erbakan Hoca’nın rüyası İsrail ile ticaret yapmak mıdır, nasıl bir istismardır bu? Bu kadar çirkinleşmenize gerek yok ki? Deyin ki ‘biz AK Parti Belediyeciliği yapıyoruz’. Sorsan ‘Erbakan Hoca’nın belediyecilik anlayışı nedir’ diye bilmezsin. Erbakan Hoca, belediyecilik anlayışında ‘rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasının bütün Milli Görüşçü belediyelere törenle astıran bir liderdir. Ama sizin döneminizde o tabelaların hepsi indirildi” dedi.
İşte Kurdaş’ın İBB Başkan Adayı Murat Kurum’a olan tepkisi şu şekilde:
“Erbakan Hoca’nın ‘İstanbul rüyası’ neymiş merak ediyorum. Erbakan Hoca acaba böyle bir İstanbul mu hayal etti? Sanki dersiniz İstanbul’u bunlar hiç yönetmemiş, hep başkaları yapmış, şimdi 31 Martta kendileri yapacakmış gibi konuşuyorlar. Bugüne kadar neredeydiniz? İstanbul’a ihanet ettiğinizi Sayın Erdoğan bizzat kendisi söyledi. Betonlaşma, binalaşma, vs. Hele hele sosyal belediyeciliğiniz nerede? Rant kentine dönüştü. İstanbul’u ranta teslim ettiniz. İnsan çıplak gözle baksın hangi binalardan rantların fışkırdığını görür. Allah aşkına sizin sosyal belediyecilik dediniz şey nedir? Partizanlık mı, adam kayırma mı, israf mı, şu yaptığınız borçlanma mı? İBB’de yıllardır borçlandınız, bütün ilçe belediyeleri borç batağında. Hangi Erbakan Hoca’nın hayalinden bahsediyorsunuz? Gazze’yi istismar ettiniz, Gazze’yi istismar eden, Erbakan Hoca’nın rüyasını da konuşur. Erbakan Hoca’nın rüyası İsrail’le destek olsun diye 800 tane gemiyi göndermek midir, Erbakan Hoca’nın rüyası İsrail ile ticaret yapmak mıdır, nasıl bir istismardır bu? Bu kadar çirkinleşmenize gerek yok ki? Deyin ki ‘biz AK Parti Belediyeciliği yapıyoruz’. Sorsan ‘Erbakan Hoca’nın belediyecilik anlayışı nedir’ diye bilmezsin. Erbakan Hoca, belediyecilik anlayışında ‘rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasının bütün Milli Görüşçü belediyelere törenle astıran bir liderdir. Ama sizin döneminizde o tabelaların hepsi indirildi. Hep partinize hep çevrenize çalıştınız. Bu şaibeleri biz değil, AK Parti’nin içindeki kadrolar bilirler. Hangi ilçede hangi belediyede neler döndüğünü onlar bilir. Şaibelerinizi Erbakan Hoca’ya neden ortak ediyorsun. ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelalarını indirmenizden belli sizin sosyal belediyecilik anlayışınız. Sosyal belediyecilik anlayışında belediyeleri borç batağına mı sürüklemek var? Ne yaptınız sosyal belediyecilik adına?”

Yorum yapın