Limonatanın acı olmaması için ne yapılmalı?

Limonata, yaz aylarında yediden yetmişe herkesin en fazla tükettiği içecekler arasında yer alıyor. Yazın en sıcak günlerinde insanın içini ferahlatan limonata, evlerde kolay bir şekilde hazırlanabilir. Hafif ekşi bir tada sahip olan limonatanın içerisine bir de taze nane yaprakları ilave edildiğinde oldukça hoş bir aroma elde edilmektedir.Limonatanın yapımı birçok kişi için oldukça kolay görülmektedir. Ancak bu lezzetli içeceği hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat edilmez ise oldukça acı bir tat elde edilecektir. Bu acı tat ise limonatanın ziyan olmasına neden olur. Bu yazımızda sizlere limonata yapmanın püf noktalarını aktaracağız. Aynı zamanda limonatada acı tada neden olan hatalara da değineceğiz.
Acı Olmayan Limonata Hazırlamak İçin Gerekli MalzemelerBu malzemeleri kullanarak üç litre limonata elde edebileceksiniz. Sadece dört malzeme kullanarak hazırlayabileceğiniz bu limonatanın yapım aşamasındaki püf noktalarına da dikkat ederek, acı olmayan bir tat yakalamanız mümkün olacak. İşte acısız limonata yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler;
1 adet limon1 adet portakal1 su bardağı toz şeker3 litre suAcı Olmayan Limonata Nasıl Hazırlanır?Acısız limonata yapmak için ilk olarak limon ve portakalın güzel bir şekilde yıkanması gerekir. Ardından kabukları soyulmadan parçalara bölünmelidir. Elde edilen limon ve portakal parçaları, buzdolabı poşetine aktarılmalı ve bir gece boyunca buzlukta bekletilmelidir. Buzlukta bekletilen portakal ve limonata parçaları, limonata hazırlığına başlanmadan on dakika önce çıkartılmalıdır.
Limon ve portakal parçaları mutfak robotuna atılır ve üzerine şeker ilave edilerek püre kıvamına getirilir. Ardından uygun bir kap içerisine aktarılır ve üzerine suyu dökülerek on dakika bekletilir. Elde edilen karışım, bez torba ya da deliklik bir süzgeç yardımı ile süzüldükten sonra soğuk bir şekilde servis edilebilir.
Acı Olmayan Limonata Yapmanın Püf NoktasıYapılan limonatanın acı olmaması için yapılması gereken en önemli işlem, portakal ve limonların yıkanıp küçük parçalara ayrıldıktan sonra buzlukta bekletilmesidir. Bu sayede limonatanın acı olma sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Kabuklarını soymak yerine o kısımlarda limonataya dahil edilir. Dileyenler, kabukların içerisindeki sert beyaz kısımları ayıklayıp, kabukları da küçük parçalara bölerek tarife dahil edebilir. Hazırlanan limonata soğuduktan sonra içerisine damak tadına göre taze nane yaprakları ilave edilebilir. Bu sayede daha fresh bir tat elde edilmiş olacaktır.
Limonatanın Faydaları Nelerdir?Evde yapılan limonata yüksek oranda C vitamini, potasyum, magnezyum, folik asit, lif ve fitobesin içermektedir. Limondan kaynaklanan bu yüksek besin içeriği, insanların genel sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle yaz aylarında tüketilen limonatanın evde taze bir şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir. Limonata yaparken vitamin kaybının önüne geçmek için taze limonların kullanılmasına dikkat edilmelidir. Aynı zamanda hazırlanan limonatanın çok uzun süre bekletilmeden tüketilmesi de oldukça önemlidir. Limonatanın insan sağlığına olan faydaları ise şu şekilde sıralanabilir;
Limonata vücudun yenilenmesini sağlarErken yaşlanmanın önüne geçerHalsizliğin ve yorgunluğun giderilmesinde etkilidirDüşük kaloriye sahip olması ile kilo kontrolüne yardımcı olurVücudun alkali dengesini sağlarÖzellikle yaz aylarında vücudun sıvı dengesini korur, susuzluğu giderirYüksek oranda C vitaminine sahip olduğu için bağışıklık sisteminin korunmasına katkı sağlar

Yorum yapın