En lezzetli et kavurma nasıl yapılır?

Lezzetli bir yemek, birçok kişinin olmazsa olmazları arasında yer alır. Ailecek yenilen lezzetli yemeklerin keyfini başka bir yerde bulmak nerede ise imkansızdır. Bu neden ile birçok kişi özellikle akşam yemekleri için özenle menüler hazırlamaya gayret gösterirler.
Aile yemeklerinin ve davet sofralarının en çok tercih edilen ana yemeklerinden biri, et kavurmadır. İçerisine katılacak malzemelere bağlı olarak çeşitlendirilebilen et kavurma yemeğinde yöntem ne olur ise olsun dikkat edilmesi gereken püf noktaların başında etin yumuşak olması gelir. Peki, lokum gibi et kavurma nasıl yapılır? Et kavurma yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tam ölçülü et kavurma tarifimize dair tüm ayrıntılar…
SADE ET KAVURMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER NELER?Kavurmadan yalnızca et tadı almak isteyenler için hazırlamış olduğumuz bu 4 kişilik sade et kavurma tarifi için gereken malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
1 tane soğan1 tatlı kaşığı tuz500 gram kuşbaşı dana eti2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kekik1 su bardağı sıcak suSADE KAVURMA NASIL YAPILIR?Sade kavurma tarifinde izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekildedir:
Çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve sonrasında da etleri tencereye alın.Etler suyunu çekip salana kadar ocağın altının en yüksek ayarda olmasına özen gösterin.Suyunu çeken etlere küp küp olacak şekilde doğradığınız soğanları ilave edin.Soğanların kavrulabilmesi için tencereye zeytinyağını ekleyin ve yaklaşık olarak 3 dakika boyunca soğanları kavurmaya devam edin.İyice kavrulan et ve soğanların üzerine kaynar suyu ekleyin ve yemeğinizi karıştırın.Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısık ayara getirin.Kısık ateşte yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişen etlerin yumuşaklığını kontrol ettikten sonra tencereye tuzu ve baharatları ekleyin. Son bir kez karıştırdıktan sonra yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.SADE ET KAVURMA YEMEĞİ KAÇ KALORİ?Sade et kavurma yemeğinin kalorisi merak edilmektedir. Özellikle diyet sürecinde olup vücudunun protein ihtiyacını bu yemek ile gidermek isteyen birçok kişi, uzmanların kalori hesaplarını sık sık araştırmaktalardır.
Sağlık açısından pek çok yararı bulunan ve uzmanlar tarafından da düzenli olarak tüketilmesi gerektiği belirtilen et, birçok kişi tarafından kavurma olarak tercih edilmektedir.
Bu kapsamda sade et kavurma için yapılan kalori hesabı neticesinde bu yemeğin bir porsiyonu için 294 kcal verisine ulaşılmıştır. Kalori değeri, yemekte kullanılan etin cinsine, ölçüsüne ve diğer malzemelere göre değişiklik gösterebilmektedir.
SADE ET KAVURMA YEMEĞİNİN BESİN DEĞERLERİ NELER?Et, vücudun protein ihtiyacının karşılanmasında son derece büyük bir rol oynar. Birçok uzman küçük yaşlardan itibaren kırmızı et tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini savunur. Başta beyin gelişiminde olmak üzere vücudun pek çok alanına katkı sağlayan et, sıklık ile kavurma olarak tüketilmektedir.
Et kavurmanın besin değerleri birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Yapılan hesaplara göre sade et kavurmanın bir porsiyonunda 24 gram protein, 22 gram yağ ve 1 gram karbonhidrat bulunmaktadır. Bu değerler yemek yapımı aşamasında kullanılan malzemelerin cinslerine ve ölçülerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu neden ile et kavurma yemeğini diyet sürecinde tüketmek isteyenlerin mutlaka uzman desteği almaları gerekmektedir.

Yorum yapın