En lezzetli anne köftesi nasıl yapılır?

Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tükettiği yiyeceklerin başında köfte geliyor dersek pek de yanılmamış olur. Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan köfte, içerisindeki kırmızı et sayesinde kas gelişimi desteklenir. Vücuda enerji kazandıran köfte, ortalama olarak yarım saat içerisinde hazırlanabilmesi ile hem pratik hem de lezzetli sofraların kurulmasına da imkan sunar.
Hepimiz çocukluğumuzda annelerimiz tarafından hazırlanan köftenin kokusunu hatırlarız. Oldukça lezzetli ve unutulmayacak bir kokuya sahip olan köfteleri şimdi sizler de hem kendiniz hem de çocuklarınız için hazırlayabilirsiniz. Annenizin sizin için hazırladığı köfteleri siz de kendi çocuklarınız için hazırlayarak, onlara da unutamayacakları güzel anılar biriktirmeleri konusunda yardımcı olabilirsiniz.
Lezzetli Anne Köftesi Yapmak İçin Gerekli Olan MalzemelerAnne köftesi yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanmaktadır;
500 gram dana kıyma1 adet yumurta1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1/2 çay bardağı galeta ya da ekmek içi1 tatlı kaşığı domates salçası1/2 demet maydanoz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı pul biber1/2 çay kaşığı karabiber1/2 çay kaşığı kimyon1/2 çay kaşığı köfte baharatıTuzLezzetli Anne Köftesi Nasıl Yapılır?Annelerimizin yaptığı köfteyi aratmayacak lezzetli anne köftesi yapmak için ilk olarak derin bir kabın içerisine soğanların rendelenmesi gerekir. Ardından üzerine yumurta, kıyma, ince ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi ya da galeta unu ilave edilir.
Tüm malzemeler bir kap içerisine alındıktan sonra güzelce yoğrulur. Elde edilen pürüzsüz karışım, yarım saat buzdolabında dinlendirilir. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve el ile şekil verilir. Hazırlanan köfteler, yapışmaz bir tavada az miktarda yağ ile kızartılarak servis edilir.
Lezzetli Anne Köftesi Yapmanın Püf NoktalarıKöfte yaparken kullanılacak malzemelerin birbiri ile güzel bir şekilde karışmasına özen gösterilmelidir. Bunun için özellikle bayat ekmek kullanacaklar, ekmekleri önce rondodan geçirmeyi tercih edebilir. Bu sayede ekmekler de tam istenilen oranda diğer malzemeler ile karışacaktır. Aynı zamanda harcın içerisine bir miktar süt ilave ederek köftelerin daha yumuşak olmasının da sağlayabilirsiniz.
Hazırlanan köfteler kızartılmadan önce yarım saat buzdolabında dinlendirilir ise daha lezzetli bir hal alacaktır. Aynı zamanda hazırladığınız köfteleri, uygun saklama kaplarına yerleştirerek buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede canınız çektiğinde ya da beklenmedik bir anda gelen misafirleriniz ağırlamak için kızartarak servis edebilirsiniz.
Anne Köftesinin Yanına Ne Yakışır?Köfte denildiğinde akla elbette patates kızartması geliyor. Köftenin yanında çıtır çıtı kızarmış patates eklenebilir ve pirinç pilavı ile servis edilebilir. Aynı zamanda domatesli makarna ya da fırında baharatlı patateste köftenin yanında yakışacaktır.
Bunların yanı sıra fasulye piyazı da köfte ile büyük bir lezzet uyumu sağlayacaktır. Piyazın üzerinde dilerseniz tahin ekleyebilir ve daha aromatik bir tatta elde edebilirsiniz.
Anne Köftesi Kaç Kalori?Hazırlayacağınız köftelerin 100 gramında 168 kalori yer alır. Aynı zamanda 100 gramlık bir köftede yer alan besinler ve bu besinlerin değerleri de şu şekilde sıralanmaktadır;
Karbonhidrat: 4,92 gramProtein: 13,05 gramYağ: 10,47 gramLif: 0,81 gramKalsiyum: 42,72 mg

Yorum yapın