Karınca Duası Arapça ve Türkçe okunuşu, anlamı, faziletleri

Karınca duasının okunuşu:”Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va’dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es’elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.”Karınca duasının anlamı:”Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allah’a aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah’ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş (Ashabı Kehf’in isimleri)”Karınca Duasının FaziletleriDua sıklıkla okunduğunda bol rızık, helal besinler, bol kazançlar ve bereketli müşteriler elde edilir.Duayı sürekli okumak, maneviyatı yükseltir ve imanı güçlendirir.İçinde Allah’ın isimlerini zikrettiği için kalp iman ile dolup, bol sevap kazanılır.Karınca duası, meleklerin adlarını içerdiği için melekler, dua eden kişi için dua eder. Karınca duasını özellikle Cuma günleri okumak önerilmektedir.Karınca duası, Hz. Süleyman’ın zamanında yaşanan bir kıtlık olayı ile ilişkilendirilmektedir. Bu dua, bereketin bir sembolü olarak kabul edilmektedir. Dua, bolluk ve bereket arayanların yanı sıra kıtlıktan kurtulmak isteyenler tarafından da tercih edilir. Bu dua, maddi sıkıntılardan kurtulma amacı taşımaktadır. Karınca duasının faziletlerinden faydalanmak için dua metni evlere ve iş yerlerine asılmalıdır. Bu, bereketin mekanlara girmesine yardımcı olur.
Karınca Duasının Faydaları Nelerdir?Karınca duası, pek çok faydası ile bilinmektedir:
Karınca duası, ev ve iş yerlerine bereketin gelmesi amacı ile okunur. Sıkça okunduğunda bolluk ve bereketin artmasına yardımcı olur.Herhangi bir istek ya da dilek için de Karınca duası okunabilir. Bu dua, isteklerin yerine gelmesine vesile olur.Karınca duasının okunması, hastalıklara şifa bulmak amacı ile de okunabilir. Karınca duası, sıkça okunduğunda bol kazanç elde etmeye yardımcı olur.İş yerlerine asılan karınca duası, müşteri çekmeye yardım eder.Karınca Duası Nasıl Ezberlenir?Karınca duasını ezberlemek için şu adımları izleyebilirsiniz:
Karınca duasını Arapça okumanın yanı sıra Türkçe meali ile de okuyabilirsiniz. Ancak asıl okunuşunu öğrenmek daha etkili olacaktır.
Duayı bir kağıda yazarak sık sık okuyun. Yazmak, kelimeleri daha iyi hatırlamanıza yardımcı olur.Duayı düzenli olarak tekrar etmek, ezberleme sürecinizi hızlandırır.Duayı ezberlerken, anlamını da anlamaya çalışın.Karınca Duasının Hikayesiİş yerlerinde asılı olan Karınca duası, aslında bereket duası olarak bilinir. Karınca duası olarak bilinmesinin sebebi, hikayesinde bir karıncanın geçmesinden kaynaklıdır.
Hz. Süleyman (Radıyallahu Anh), hayvanlar ile konuşma yeteneğine sahip olan bir peygamberdir. Bir kıtlık döneminde, şehir sakinleri ile birlikte yağmur duası için dışarı çıkmıştır. Sonra görür ki; bir karınca sırt üstü yatmış, ayaklarını göğe doğru uzatmış ve çırpınarak dua etmektedir. Hz. Süleyman, bu garip durumda olan karıncanın duasına kulak verir. Karınca şu şekilde dua etmektedir:
“Allah’ım, Sen bizi var ettin ve rahmetin olmadan yaşayamayız. Ya bize su verirsin ya da bizi helak edersin. Emir ve ferman Senindir.”Hz. Süleyman’ın gözleri yaşarır ve kısa bir süre sonra Cebrail (Radıyallahu Anh) getirdiği bir haber ile coşar ve ağlamaya başlar. Cebrail, karıncanın duasının kabul edildiği müjdesini getirmiştir. Hz. Süleyman, peygamberlik topluluğuna döner ve şöyle der:“Dönün, siz başkasının duası ile sulanacaksınız.”

Yorum yapın