Gaziantep’te fotoğrafseverler baharın müjdecisi çiçekleri fotoğrafladı!

Gaziantep’te baharın yaklaşmasıyla birlikte açan çiçekler, fotoğrafseverleri cezbetmeye başladı.
Kış uykusundan uyanan doğanın güzelliğini ölümsüzleştirmek için kentin farklı parklarına ve bahçelerine akın eden fotoğrafseverler, birbirinden güzel kareler yakaladı.
“FOTOĞRAFÇILIK GEZİSİ DÜZENLENDİ”Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği üyeleri, Fırat Nehri kıyısına makro fotoğrafçılık gezisi düzenledi. Doğanın güzelliklerini keşfeden fotoğraf tutkunları, nevruz, kardelen, payam gibi çiçekleri kaydetti.
“BAHARI MÜJDELEYEN İLK ÇİÇEKLER FIRAT KIYISINDA ÇIKAR”Gaziantep’te farklı iklim yapılarından dolayı çok sayıda bilinmeyen çiçeklerin bulunduğunu söyleyen Hasan Yelken, şu ifadelerde bulundu:
“İlk çiçekler Fırat kıyısında çıkar. Genellikle baharı müjdeleyen çiçeklerdir. Nevruz, çiğdem gibi, mesela Sof Dağı’nda kardelenler vardır. İslahiye’de Amanoslar’daki yaylalarda çok sayıda endemik çiçek bulunmaktadır. Gaziantep çiçek çeşitliliği yönünden zengin bir kenttir. 3 binden fazla çiçek türü keşfedilmiştir.””YAZA KADAR ÇOK SAYIDA ÇİÇEK ÇEKİLEBİLİR”Açıklamasının devamında, Fırat bölgesinde Ocak’ın 15’inden itibaren çiçeklerin açtığını dile getiren Yelken, “Artık doğaseverler, çiçek fotoğrafçılığıyla ilgilenenlerin dönemi başlamıştır. Bu tarihten itibaren yaza kadar çok sayıda çiçek çekilebilir” şeklinde konuştu.

Yorum yapın