Liverpool Brentford’u deplasmanda gole boğdu: Liderliğini sürdürdü

Son yıllarda olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk mücadelesi veren Jürgen Klopp’un teknik direktörlüğünü yaptığı Liverpool, İngiltere Premier Lig’de Brentford ile karşılaştı. Liverpool baştan sona üstün götürdüğü maçı 4-1’lik skorla kazanırken yoluna dolu dizgin devam etti.
Kırmızılar, elde ettiği bu galibiyetle birlikte ligde oynadığı son 7 maçta 6. galibiyetini almış oldu.
Maçtan galibiyetle ayrılan Liverpool’a üç puanı getiren golleri 35. dakikada Darwin Nunez, 55. dakikada Mac Allister, 68. dakikada Mohamed Salah ve 86. dakikada Gakpo atarken Brentford’un tek golü ise 75’te Ivan Toney’den geldi.
LIVERPOOL 2 MAÇ FAZLASIYLA LİDERLİK KOLTUĞUNDAJürgen Klopp’un öğrencileri bu sonuçla puanını 57’ye çıkarırken  52 puanlı Manchester City’den 2 maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Brentford ise 25 puanda kaldı.
Liverpool ligde gelecek hafta Luton’u konuk edecek. Brentford ise Manchester City deplasmanına çıkacak.
JÜRGEN KLOPP AYRILACAĞINI AÇIKLADIÖte yandan 2015’ten beri Liverpool’da çalışan Alman teknik direktör Jürgen Klopp sezon sonu takımdan ayrılacağını açıklarken büyük bir hikaye de son bulmuş olacak.
Alman efsane Liverpool’da 1 Premier Lig, 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupa, 1 FIFA Kulüp Şampiyonluğu, 1 İngiltere Kupası, 1 İngiltere Lig Kupası ve 1 de İngiltere Süper Kupası kazandı.
Ayrıca Liverpool Jürgen Klopla kazandığı bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun dışında 2 kez da finalde kaybetti. Kırmızılar 2017-2018’de Real Madrid’e finalde 3-1 kaybederken 2021-2022 sezonunda da yine Real Madrid’e bu sefer 1-0 ‘lık skorla boyun eğdi.

Yorum yapın