Evde bakım maaşı bu ay hesaplara yatırılacak

Kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan engelli vatandaşlara sağlanan evde bakım maaşının hangi tarihler arasında hesaplara yatacağı belli oldu.
2024 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?Öte yandan yeni yılla birlikte memur maaşlarına yapılan yüzde 49,25’lik oran ile evde bakım desteği de 5 bin 98 liradan 7 bin 608 liraya yükseldi. 
EVDE BAKIM DESTEK ÖDEMESİ İÇİN BAKAN ‘BU AY YATIRILACAK’ DEMİŞTİKonuya ilişkin açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakım desteğinin yatırılacağı zaman konusunda “Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız.” ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamaya göre zamlı evde bakım maaşları şubat maaşları ile birlikte hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.
Öte yandan evde bakım destek ödemeleri genellikle her ayın 15’i ile 31’i arasında banka hesaplarına ödeniyor. Söz konusu durum doğrultusunda evde bakım maaşlarının 15 Şubat itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.
EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIREvde bakım maaşı e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulanabiliyor.
Evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabiliyor.

Yorum yapın