Cibuti’ye yeni elçi: Erdal Sabri Ergen kimdir?

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Cibuti Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen oldu.
16 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile Cibuti’ye Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak Erdal Sabri Ergen atandı. İşte yeni Cibuti Büyükelçisi Erdal Sabri Ergen hakkında merak edilenler..  
CİBUTİ BÜYÜKELÇİ OLARAK ATANAN ERDAL SABRİ ERGEN KİMDİR?Türk Büyükelçi Erdal Sabri Ergen, 5 Mayıs 1967 de doğdu.
Ankara’da Ahmet Vefik Paşa İlkokulu ve Tevfik Fikret Lisesi’nde ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Erdal Sabri Ergen, Lise eğitimini Londra’daki Charles de Gaulle Fransız Lisesi’nde almasının ardından lisans ve yüksek lisansını London School of Economics’te tamamladı.
1990 yılında Dışişleri Bakanlığı’na giren Erdal Sabri Ergen, Bişkek ve Oslo’da görev aldı ve aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı’nda NATO Dairesi’nde çalıştı. 2000-2003 yılları arasında Avrupa Birliği Balkanlar İstikrar Paktı Özel Koordinatörü Bodo Hombach ve Erhard Busek’in Ofisi’nde çalıştı.
2003-2011 yılları arasında NATO Sekretaryası’nda görev yaptı. 2011 yılında Dışişleri Bakanlığı’na dönerek Araştırma ve Avrupa Birliği Daireleri’nde çalıştı ve 2014-2017 yılları arasında Mumbai Başkonsolosu olarak atandı.
1 Aralık 2017 – 24 Aralık 2019 tarihleri arasında Encemine Büyükelçisi olarak görev yaptı. İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Yorum yapın