Garipçe köyü nerede, nasıl gidilir? Özellikleri

Garipçe Köyü, şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzaklaşmak, doğa ile baş başa kalmak, lezzetli yemekler yemek ve tarihi bir atmosferde gezinti yapmak isteyenler için mükemmel bir yer. Bu köyü mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Burayı ziyaret etmek isteyenler için detaylı bir araştırma yaptık ve Garipçe Köyüne nasıl gidilir, burada ne yapılır, gezilecek yerler nerelerdir gibi soruları yanıtladık. Şimdi detaylara geçelim.
GARİPÇE KÖYÜ NEREDE?İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı bir köy olan Garipçe, Rumeli Feneri ile Rumeli Kavağı arasında, boğazın kıyısında yer alıyor. Köyün adı, yeni inşa edilen üçüncü boğaz köprüsü nedeni ile son zamanlarda çok sık duyulsa da, aslında çok eski bir tarihe sahip. Köyde yaşayanların çoğu, balıkçılık ve hayvancılıkla uğraşıyor. Şehrin karmaşasından uzak, doğal ve huzurlu bir ortam sunan Garipçe, hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için harika bir seçenek.
GARİPÇE KÖYÜ’NDE KAHVALTI KEYFİGaripçe Köyü’ne geldiğinizde, ilk yapmanız gereken şey, köyün lezzetli kahvaltılarının tadına varmaktır. Köyde, Garipçe Aydın Balık ve Asma Altı Balık ve Kahvaltı Evi gibi, hem kahvaltı hem de balık servisi yapan mekanlar bulunuyor. Bu mekanlarda, ev yapımı reçel, salça, turşu, kurabiye gibi ürünlerin yanı sıra, taze balık, kalamar, mısır ekmeği, şakşuka, semizotu ve roka salatası gibi deniz ürünleri de tadabilirsiniz. Kahvaltınızı yaparken, karşınızda boğazın eşsiz manzarasını izlemenin keyfine varabilirsiniz.
GARİPÇE KÖYÜ’NDE GEZİLECEK YERLER
Garipçe Köyü, sadece kahvaltı ve balık için değil, aynı zamanda gezilecek ve görülecek yerler için de ideal bir yer. Köy, bir sahil kasabası havasında, çam ağaçları ve denizle iç içe. Köy meydanında, köylülerin üretmiş oldukları ürünleri satın alabileceğiniz bir pazar yeri var. Bunun yanında, köyün tepesine çıkarak, boğazın muhteşem görüntüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Köyde, Cenevizlilerden kalmış olan, ancak bakımsız durumda olan bir kale de bulunuyor. Bu kale, tarihi bir dokuya sahip ve köyün simgesi haline gelmiş.
GARİPÇE KÖYÜ’NE NASIL ULAŞILIR?Garipçe Köyü, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde, boğazın kıyısında yer alıyor. Köye ulaşmak için, özel araç, otobüs veya metro kullanabilirsiniz.
Özel araç ile gitmek isterseniz, Sarıyer merkezden Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’ni takip ederek, Koç Üniversitesi kavşağından Garipçe Köyü yönüne dönmeniz gerekiyor. Eğer otobüs ile gitmek isterseniz, Sarıyer ile Rumeli Feneri arasında çalışan 150 numaralı halk otobüsünü kullanabilirsiniz. Bu otobüs, yaklaşık 30 dakika sürüyor ve Garipçe Merkez durağında inmeniz yeterli. Metro ile gitmek isterseniz, Kadıköy’den Söğütlüçeşme’den metrobüse binip Zincirlikuyu’da inerek Yenikapı – Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metroda Hacıosman son durakta inip, otobüs duraklarına giderek, yine 150 numaralı otobüse binebilirsiniz. Üsküdar’dan ise, Üsküdar – Çekmeköy metrosuna binip Altunizade’de inip metrobüse aktarma yapabilirsiniz. Metrobüste Zincirlikuyu’da inip Yenikapı – Hacıosman metrosuna aktarma yapabilirsiniz. Metroda Hacıosman son durakta inip, otobüs duraklarına giderek, 150 numaralı otobüse binebilirsiniz.GARİPÇE KÖYÜ’NE NE ZAMAN GİDİLİR?
Garipçe Köyü’nü her mevsim ziyaret edebilirsiniz. İlkbahar ve yaz aylarında denizin tadını çıkarabilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Sonbahar ve kış aylarında ise sakin bir ortamda dinlenebilirsiniz.
Garipçe Köyü, şehrin stresinden uzaklaşmak ve doğa ile iç içe bir tatil yapmak için ideal bir yer. Bir sonraki tatil planınıza Garipçe Köyü’nü de eklemeyi ihmal etmeyin.

Yorum yapın