ABD Savunma Bakanı taburcu edildi

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı Austin, son 22 Aralık’tan bu yana üç kez Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nde tedavi gördükten sonra evine gönderildi.
Açıklamada, Austin’in iyileşmeye devam ettiği ve görevlerini tam olarak yerine getirmeye devam edeceği vurgulandı. Doktorların tavsiyesi üzerine bir süre daha evden çalışacağı belirtildi.
Austin, 11 Şubat’ta acil bir mesane sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakım ünitesine nakledilmişti. Daha sonra, cerrahi olmayan bir işlemle müdahale edilmişti.
Geçen yıl aralık ayında prostat kanseri teşhisi konulan Bakan Austin, 22 Aralık’ta bir operasyon geçirdi ve ardından 1 Ocak’ta hastaneye tekrar kaldırıldı. Yoğun bakımda kaldığı süre boyunca 15 Ocak’a kadar tedavi gördü ve ardından taburcu edildi. Daha sonra, 29 Ocak’a kadar evden çalışmaya devam etti.
Austin’in sağlık durumu ve hastaneye kaldırılması, 5 Ocak’ta Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile ilk kez kamuoyuna duyuruldu. Daha sonra, Başkan Joe Biden ve diğer üst düzey yetkililerin yanı sıra Pentagon yetkilileri ve Kongre üyelerinin, Austin’in hastaneye kaldırıldığını öğrendikleri ortaya çıktı.

Yorum yapın