“Keşmir’in en büyük savunucusu Erbakan’ı anıyoruz”

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Keşmir sorununun çözümünün önündeki en büyük engelin Hindistan olduğunu aktararak, Keşmir konusunda en büyük desteğin ise bugüne kadar Türkiye’nin verdiğini aktardı. Junaid, “Keşmirlilerin kendi kaderlerini tayin etme mücadelesinde onların yüksek sesi oldukları için Türk kardeşlerimize minnettarız. Keşmir davasında en güçlü destekçilerinden biri olan Merhum Necmettin Erbakan’ı da sevgiyle anıyoruz” ifadelerini kullandı.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi ve Uluslararası Gençlik Forumu tarafından ortaklaşa düzenlenen programda Pakistan Büyükelçisi Yousaf Junaid önemli değerlendirmelerde bulundu. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Büyükelçi Junaid, yaşanan deprem felaketinin yıldönümü nedeniyle üzüntülerini iletti ve bir kez daha baş sağlığı diledi. Junaid, “50 bin kardeşini kaybeden aynı zamanda Pakistan’dı” sözüyle de acıyı paylaştıklarını da ifade etti.
BÜYÜKELÇİ; BAŞINDAN GEÇEN, DUYGULANDIRAN OLAYI ANLATTIBüyükelçi Junaid, her iki ülkenin acılarını beraber yaşadığını ifade ederek, 2010 yılında Pakistan’da yaşanan büyük sel felaketi sırasında başından geçen bir olayı anlattı. O dönem İstanbul Başkonsolosu olduğunu ve yardımlar için çalışmalar yürüttüğünü aktaran Junaid, emekli bir matematik öğretmeninin emekli maaşını alarak konsolosluğa geldiğini ve yardım yapmak istediğini söyledi. Junaid, “Yaşlı bir amcamız geldi, emekli olduğunu söyledi. Bir aylık emekli maaşını da alarak yardım yapmak istediğini ifade etti. Ben de peki nasıl geçineceğini sorduğumda kendisinin ‘komşularıma söyledim, bana bir ay bakabilir misiniz. Maaşımı yardım için konsolosluğa götürüp bırakacağım’ dediğini söyledi. Ben çok duygulandım. Şu anda bile bu durumu nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum” diyerek başından geçeni anlattı.
“KEŞMİR’İN EN BÜYÜK SAVUNUCUSU ERBAKAN’I ANIYORUZ”Junaid, kendisinin her iki ülkenin temsilcisi olarak gördüğünü de ifade ederek, “Keşmir konusunda bizim sesimiz oldunuz. Keşmirlilerin kendi kaderlerini tayin etme mücadelesinde onların yüksek sesi oldukları için Türk kardeşlerimize minnettarız. Keşmir davasında en güçlü destekçilerinden biri olan Merhum Necmettin Erbakan’ı da sevgiyle anıyoruz” dedi.
“HİNDİSTAN YÜZÜNDEN ÇÖZÜMSÜZ KALIYOR”Büyükelçi, Cammu ve Keşmir anlaşmazlığının BM Güvenlik Konseyinin gündemindeki en eski konusu olduğunu da aktararak, “BM Güvenlik Konseyi Kararları Cammu ve Keşmir’in nihai olarak kimde kalacağına halkının BM himayesinde yürütülen özgür ve tarafsız bir halk oylaması şeklinde demokratik yöntemle ifade edilen özgür iradesine uygun olarak yapılması gerektiğini öngörmektedir. Bu anlaşmazlık Hindistan’ın taahhütlerini yerine getirmeyi inatla reddetmesi ve temel insan haklarına ve uluslararası hukuka saygısızlığı nedeniyle çözümsüz kalıyor” dedi.
————–

Yorum yapın