Hafta sonu İstanbul, Ankara ve İzmir’de hava nasıl olacak? İşte detaylar..

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Yurdun bazı bölgelerinde artan sıcaklıklar neredeyse yazdan kalma bir hava hissi verirken, bazı yerler ise aralıklarla yağış ve soğuk havanın etkisi altına giriyor.
Yağışlı havanın, hafta sonu Doğu ve Güney kesimlerde etkili olması beklenirken, Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, yağışların Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin batısında etkili olacağını belirtirken, pazar günü ise batı kıyılarında, Marmara’nın batısında, kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde aralıklı yağışların görüleceğini ifade etti.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ tehlikesi olduğuna dair uyarıda bulunurken, dik yamaçların olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlardan çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları istendi.
3 BÜYÜK İLDE HAVA DURUMUİstanbul’da yağış beklentisi yok. Hava parçalı ve az bulutlu. Ankara’da mevzi sağanak yağış geçişi bekleniyor. İzmir’de ise cumartesi ve pazar günü aralıklı sağanak bekleniyor.

Yorum yapın