Politico yazdı: Biden Netanyahu’nun adını duyunca küfrediyor

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 seçimleri öncesinde kendi partisi içinde, Netanyahu’yla arasına mesafe koyması gerektiğini söyleyen sadık İsrail destekçileri de dahil olmak üzere eleştirilerle karşı karşıya…  Jonathan Martin’in Biden’ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerine yönelik stratejilerinin ele alındığı yazıda, İsrail-Hamas savaşının etkilerine de yer verildi.
Kasımdaki başkanlık seçimi öncesi kendi partisi Demokratlar içinde sadık İsrail destekçileri dahil olmak üzere Netanyahu’yla arasına mesafe koymasına yönelik baskıyla karşılaşan Biden’ın İsrail liderinin siyasi geleceğini kurtarmak için ABD’yi bölgesel savaşa sürüklemesinden korktuğu da ileri sürüldü.
Biden özel sohbetlerde Netanyahu’dan söz ederken küfrediyor
Biden’ın yönetimindeki diğer herkes ve Demokrat partililerin çoğu gibi Netanyahu ile ilgili şüpheleri olduğu belirtilirken, özel toplantılarda Netanyahu hakkında ağza alınmayacak küfürler sarfettiği öne sürüldü.
Yazıda, Biden’ın Netanyahu’nun ABD’yi bölge geneline yayılacak bir savaşa sürüklemek istediğinden endişelendiği belirtildi.
Öte yandan Beyaz Saray Basın Sözcüsü Yardımcısı Andrew Bates, iddiaları yalanladı.

Yorum yapın