Bin 200 traktörle AP binasını kuşatan Avrupalı çiftçiler, tarım politikalarını protesto etti!

Almanya, Fransa, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İtalya ve Macaristan başta olmak üzere pek çok AB ülkesinde tarım politikalarına tepki gösteren çiftçilerin isyanı gün geçtikçe tırmanıyor.
“1200 TRAKTÖRLE TRAFİĞİ KAPATTILAR”Tarım politikalarına yönelik eylemlerine devam eden Avrupalı çiftçiler, AB’nin merkezi Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu (AP) binasına doğru yola çıktı. Korna sesleriyle birlikte AP binasına gelen çiftçiler, bin 200 traktörle yolları trafiğe kapattı.
Avrupa Parlamentosu (AP) binasının önünde gerçekleşen gösteri esnasında ateşte tekerlek ve pankart yakıp, bina önündeki güvenlik bariyerlerini yıkma girişiminde bulunan çiftçilere, emniyet güçleri tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.
Üretim maliyetlerindeki artış, çevre düzenlemeleri ve haksız rekabet arasında ezildiklerini söyleyen çiftçiler, “Hayvan refahı hususunda keskin kurallara bağlı olmadıklarından dolayı söz konusu ülkelerle rekabet etmenin zor bir hale geldiğini” dile getirdi.
Çiftçilere göre çelişkili politikalar sonucu tarım endüstrisi, hem gıda üretimini artırmaya hem de tarımın çevre üzerindeki etkisini azaltmaya çalışıyor.

Yorum yapın