Doğu’daki veterinerlerin zorlu mesaisi! Kar, fırtına dinlemeden çalışıyorlar

Türkiye’de küçükbaş hayvan varlığıyla ilk sıralarda yer alan Van’ın kırsal bölgelerine ağır kış şartları yaşanırken veteriner hekimler görevlerini aksatmadan yerine getiriyorlar. Kar, fırtına dinlemeden çalışan veteriner hekimleri bu özverilerinden dolayı tebrik eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “İlçemizde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerimiz mevsim ayırt etmeksizin çiftçilerimize ulaşmaya çalışıyorlar” dedi.
Van’ın kırsal bölgelerinde, kar kalınlığının bir metreyi aştığı zorlu kış şartlarına rağmen görevlerini sürdüren veteriner hekimler, aşı ve küpeleme çalışmalarını yerine getiriyor.
Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden olan Van’da, Tarım ve Orman müdürlüklerince görevlendirilen veteriner hekimler, her mevsimde hayvan varlığının artırılması ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor. Özellikle Çaldıran ilçesinde, Tendürek Dağı eteklerindeki Yukarı Yanıktaş Mahallesi’ne kadar ulaşan veteriner hekimler, çiftçilere destek oluyor.
Çaldıran Tarım ve Orman Müdürü Ömer Yalvaç, bölgede en büyük geçim kaynağının hayvancılık olduğunu söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Ömer Yalvaç, şunları söyledi:
“İlçemizde görev yapan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerimiz mevsim ayırt etmeksizin çiftçilerimize ulaşmaya çalışıyorlar. Hayvanların kimliklendirilmesi, aşı ve küpe çalışmalarını zorlu kış şartlarına rağmen sürdürüyoruz. İlçenin tarımsal ve bitkisel kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız bazen hafta sonu tatillerinde bile hayvanları hastalıklardan korumak için çalışıyor. Devletimizin desteği ve ekiplerimizin sürekli sahada olmasından dolayı ilçemizde hayvan sayısı ve kalite düzeyi arttı. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın çalışmalarımızı paylaşması ve ardından arayıp tebrik etmesi bizi onurlandırdı. Ekibimizin motivasyonunu artırdı. Hiçbir bahanenin ardına sığınmadan çiftçilerimize yetiştik ve yetişmeye devam edeceğiz. Çiftçilerden desteğini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizi unutmayan Sayın Bakanımıza teşekkür ederim.”

Yorum yapın