Remzi Oğuz Arık kimdir? Remzi Oğuz Arık’ın eserleri nelerdir?

Remzi Oğuz Arık, Türkiye’nin yükselmesi ve uluslararasındaki haklı yerini alması yolunda gerek davranışları gerekse yazılarıyla emek vermiş bir isimdir. Yazdığı eserlerle tarihe geçen isimlerden biri olan Remzi Oğuz Arık, 1899’da Adana Kozan’da dünyaya geldi ve 1954’te Adana’da hayatını kaybetti.  Peki Remzi Oğuz Arık kimdir? Remzi Oğuz Arık kaç yaşında? Remzi Oğuz Arık nereli? İşte Remzi Oğuz Arık hakkında merak edilenler.
REMZİ OĞUZ ARIK NERELİ?Arkeolog yazar Remzi Oğuz Arık fikir adamıdıe. İstanbul İlköğretmen Okulunu bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünden mezun oldu. Fransa’ya giderek Sorbonne Üniversitesinde arkeoloji doktorası yaptı. Yurda dönünce (1931) İstanbul ve Ankara müzelerinde uzman, Etnoğrafya müzesinde müdür olarak çalıştı. Dil Tarih Coğrafya Fakültesine Arkeoloji profesörü oldu. (1939) Adana milletvekili olarak parlamentoya girdi. (1950). Bir uçak kazası sonucu Ada- na’da öldü.
Türkiye’nin yükselmesi ve uluslar arasındaki haklı yerini alması yolunda gerek davranışları gerekse yazılarıyla emek harcadı. Türk milliyetçilik anlayışına yeni bir görüş getirdi. Anadolu’yu yeraltı ve yerüstü değerleriyle tanımanın batılılaşma yolunda ilk adım olacağına inanıyordu.
Asıl mesleği arkeoloji alanındaki eserlerinden ayrı olarak Türk toplumunun sosyal ve kültürel sorunlarına eğilen eserleriyle Remzi Oğuz Arık, Cumhuriyet döneminin önemli yazarlarından biri oldu.
Remzi Oğuz Arık’ın eserleri nelerdir: 
1. Köy Kadını (1943). 2. İdeal ve İdeoloji (1948). 3. Coğrafya’dan Vatan’a (1956). 4. Türk İnkılabı ve Milliyetçiliğimiz (1958)

Yorum yapın