Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıklayacak

2021’e doğru mevcut hükumet tarafından açıklanan yeni ekonomi modeli sonrası Türk Lirasının hızla değer kaybetmişti.
Fırsat bulduğu her yerde Merkez Bankasının politika faizini düşüreceğini açıklayan Cumhurbaşkanı ” “Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?” ifadelerini kullanmıştı.
Ancak bu söylemler bir kaç yıl sonra tamamen unutuldu. Öyle ki Merkez Bankası faizi Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerin ardından art arda yükselterek tarihi zirvelere taşıdı. 
FAİZ KARARI BUGÜN AÇIKLANACAK2024 yılına girilmesi ile birlikte Merkez Bankasının faiz kararının ne olacağı da merak konusu oldu. Bugün Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplanacak olan Para Politikası Kurulu saat 14:00’te faiz kararını açıklayacak.
EKONOMİSTLER YÜKSELİŞ BEKLİYORAçıklanacak olan yılın ilk faiz kararında ekonomistler faiz artırımının devam edeceğini belirtiyor. Şuan da yüzde 42,5 seviyesinde bulunan politika faizinin yapılacak toplantı sonrasında 250 baz puan artırılması beklentisi bulunuyor.  

Yorum yapın