Malili gelin Türkiye’de evlenerek Zeynep ismini aldı

Ramazan Öztürk, Mali’de bir inşaat firmasında çalışmak üzere gittiği bu Batı Afrika ülkesinde tanıştığı ve yardımına koşan Dienama Dembele ile bir yıl önce tanıştı. İki farklı kültürden gelen ve birbirine destek olan çift, bir süre sonra evlilik kararı alarak Eylül 2023’te Mali’de dünyaevine girdi.
MALİLİ GELİN RİZE’DE EVLENİP ZEYNEP ADINI ALDITürkiye’ye dönen Ramazan ve Zeynep Çifti için Çayeli’de özel bir tören düzenlendi. Çiftin nikahını kıyan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, “İki farklı kültür, iki farklı dünya. Ama iki gönül birleşince samanlık seyran olduğu gibi ülkeler de birleşiyor. Damat ve gelini tebrik ediyorum.” dedi. Düğünde Malili gelin Zeynep, horon oynayarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. “Zeynep” adını alan Malili gelin, düğününde horon oynadı.
Evlilik kararını değerlendiren Ramazan Öztürk, Afrika’ya gitme düşüncesi olmadığını ancak burada eşi Zeynep’i bulduğunu belirterek, “Afrika’da eşimi bulacağım aklımdan hiç geçmezdi.” dedi. Eylül 2023’teki düğünlerinin ardından çift, Türkiye’ye dönerek Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşamaya başladı.
Malili gelin Zeynep ise ailelerinin kendilerini sevgiyle karşıladığını ifade ederek, “Ramazan ile tanıştığım ve evlendiğim için çok mutluyum.” dedi. Ramazan Öztürk’ün annesi Nurten Öztürk de oğlunun evlilik kararını paylaştığı anı anlatarak, “Oğluma ‘Sen sevdikten sonra ben de severim.’ dedim. ‘Yeter ki sen sev. Sen ne istiyorsan ben de öyle yaparım.’ dedim.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın